Swarovski ajándéktárgyakkal megerősíthetjük kapcsolatainkat.

Bizonyára neked is okozott már problémát megtalálni a megfelelő ajándékot egy-egy alkalomra. Akár férfi kollégát vagy alkalmazottat, akár közeli barátot, partnerünket, esetleg családtagunkat szeretnénk meglepni, egy Swarovski ajándéktárgy sosem okoz csalódást. Akinek még nincs, az szeretne, akinek már van, az is szívesen fogad egy újabb darabot. Ráadásul már pár ezer forinttal is örömet szerezhetünk az ajándékozottnak.

Ezért szeretjük már 127 éve

A márka népszerűségének titka a letisztult elegancia. Az sem mellékes, hogy a gyémánt ragyogását és a luxus érzetét kínálja megfizethető áron. A ma már 120 országban jelenlévő cég még mindig az alapító által lefektetett értékeket képviseli: kiváló minőség, innováció és a tökéletes szépség iránti szenvedély.

A csillogó kristályok az egész világot ámulatba ejtik és inspirálják. Híres divattervezők, mint például Coco Chanel, Christian Dior működtek már együtt a Swarovskival. A Swarovski a popkultúra szerves része, alkotásaik számtalan műben visszaköszönnek, de a hollywoodi díszletek mellett előadóművészek, színészek és színésznők ragyogását is ezeknek a kristályoknak köszönhetjük.

Az előadóművészek tündöklő fellépő ruhái közül az egyik legemlékezetesebb Michael Jackson 1984-es Grammy-díj -átadón viselt ikonikus outfitje.

De miről híres a Swarovski?

Természetesen a kristály tündökléséről, de egy kis csavarral. A márka ugyanis nem valódi, azaz természetben előforduló kristályokat, hanem mesterségesen létrehozott ólomkristályokat használ az általa létrehozott termékeken. Ezek a kristályok kvarcból, homokból és különböző ásványokból állnak és az egyes darabok precíz lézer technika alkalmazásával készülnek, melyeket szigorú minőségellenőrzésnek vetnek alá.

Az eljárás szülőatyja Daniel Swarovski, aki az általa kifejlesztett elektromos kristályvágó géppel forradalmasította a gyártást. Az addigi manuálisan végzett folyamatok gépesítése precízzé és gyorsabbá tette a termelést, így váltva valóra álmát, melyet a “gyémántot mindenkinek” szlogennel foglalt össze.

A Swarovski kristályok különlegességének oka, hogy a vágás pontossága és az alkotórészek megfelelő aránya olyan fénytörést hoz létre, amely a gyémánthoz hasonló ragyogást eredményez. Nem csoda, hogy a felhasznált anyagok arányait titok övezi és a készítés dokumentációját is megsemmisítik a gyártás befejezése után.

A hobbi ékszerkészítők örömére kristálygyöngyök is szerepelnek a cég termékpalettáján. A kristályalapú gyöngyöket speciális bevonattal látják el, melyek különleges csillogással ruházzák fel a trendi, játékos, mégis elegáns ékszert. A színek és formák széles választéka mellett csak a képzelet szab határt az elkészíthető egyedi ékszereknek és a gyöngyök felhasználásának.

Vigyázat, hamisítják: innen tudhatod, hogy igazi

Saját márkás divatcikkeik esetén a készítők drágakövekkel, féldrágakövekkel, arannyal, ezüsttel kombinálják a kristályokat. A népszerűség átka azonban, hogy ezeket hamisítják. A legbiztosabb egy engedéllyel rendelkező forgalmazótól vásárolni. Ha ez nem lehetséges és megvizsgálnád a megvásárolni kívánt vagy már meglévő Swarovskidat, íme néhány dolog, amire érdemes odafigyelned.

A tökéletesség jegyében készült kristályokban nem lehet buborék vagy bármilyen karcolás a felületükön. A gyémántét megközelítő ragyogással kell rendelkezzenek és mivel géppel állítják elő, az azonos színcsaládhoz tartozó kristályok egyformán néznek ki. A termékeken eredetiséget igazoló jelölés is található, mely az évek során változott. 1989-től napjainkig ez a logó egy gravírozott hattyú.

Fontos tudni, hogy az eredeti termékek mellett léteznek Swarovski kristály felhasználásával készültek is. Azzal, hogy más cégek számára is forgalmaznak ékköveket, a kiváló minőségű kristályok kifogyhatatlan inspirációval szolgálnak további divatcikkek, alkotások megálmodóinak.

A bőség zavara: milyen ajándékok közül választhatunk?

Minden korosztálynak, minden alkalomra találhatunk szép meglepetést. Ráadásul az ajándéktárgyak sokfélesége azt is lehetővé teszi, hogy akár rendszeresen Swarovski díszítésű tárgyakkal vagy ékszerrel kápráztassuk el szeretteinket.

Egyre változatosabb felhasználási lehetőségekkel találkozhatunk a legmeglepőbb helyeken. Karkötőn, medálon, gyűrűn és fülbevalón kívül mindennapi használati tárgyakat, például tollat, poharat, táskát, órát, kulcstartót, pendrive-ot vagy akár öngyújtót is találunk a kínálatban. Ezek között szép számmal akadnak kimondottan férfiak számára készült elegáns és időtálló darabok is.

A www.depot.hu oldalon is számos, csodás ajándékötletet találhatunk, ha Swarovski kristállyal díszített ajándékban gondolkodunk.