Irodai székek

Szinkronban a testünkkel

A gázliftes magasságállítás után egy dinamikusabb mechanikát mutatunk be, a szinkronmechanikát. Szakemberek egybehangzó véleménye alapján a fizikai aktivitás nélkülözhetetlen nemcsak a magánéletben, de az irodai munka során is. A legideálisabb megoldást az ún. dinamikus üléssel érhetjük el, amely más-más testhelyzet felvételét segíti elő, ezzel is megakadályozva a végtagok és a gerinc merevedését.

Mozgásban tart

  • A szinkronmechanikával ellátott székek lehetővé teszik az ülőlap és a háttámla dőlésszögének szinkronban történő beállítását, így szabad utat nyitnak a törzs előre-hátra mozgásának, miközben állandó támaszt nyújtanak a hátnak.
  • A folyamatos megtámasztás meggátolja a hátizmok terhelését, ezáltal az ülés közben fellépő leggyakoribb panaszt, a hátfájást tudjuk megelőzni.
  • Mérésekkel bizonyították, hogy a gerinc összehúzódásának mértéke mérséklődik a „szinkronos” irodaszékek használatával, szemben a hagyományos, rögzített társaikkal, hiszen az utóbbi típus használóját természetellenes testtartásra, mozdulatokra kényszeríti.
  • Az ülőlap és a háttámla összehangolt mozgásának köszönhetően csökken a derékra nehezedő terhelés, a szék dinamikusan követi használója mozgását.

Ilyenkor beszélünk „aktív ülésről”, amely lehetővé teszi az ülésszög megváltoztatását, mozgásra késztetve a lábakat az ülés ideje alatt. A mozgás serkenti a lábak vérkeringését és megakadályozza az ödéma vagy az erek elzáródásának kialakulását.

A szinkronmechanika tehát optimális megoldást nyújt az órákig tartó ülőmunka ideje alatt jelentkező terheléssel szemben.

Hogyan működik?

A legtöbb szék esetében az ülőlap alatt található baloldali kar működteti a szinkronmechanikát. A kart felfelé húzva (egyes modelleknél előre tolva) állítható be a számunkra megfelelő háttámla- és ülésdőlésszög.

  • A szék ülése és támlája által bezárt szög jellemzően 90°-110° közötti tartományban állítható be.
  • A baloldali kart lefelé (néhány típusnál hátrafelé) tolva a kívánt pozíciót rögzíthetjük, de a szinkronmechanika nyitva is hagyható, amely esetben a szék háttámlája szinkronban mozog az ülőlappal, létrehozva ezzel az „aktív ülést”.
  • A legtöbb irodai szék esetében marokcsavar segítségével a dinamikus mozgásra ható ellenerő szabályozható: a kényelmes pozíció elérése érdekében a magasabb, nagyobb súllyal rendelkező embereknél keményebbre érdemes állítani, míg alacsonyabb, könnyebb felhasználó esetében a „puhább” beállítást javasoljuk.
  • Egyes modellek, így a MAYAH „Sunshine” irodai székek is, már a testsúlyhoz automatikusan igazodó szinkronmechanikával rendelkeznek.

Maradjon mozgásban a MAYAH „Sunshine” exkluzív irodaszékkel, amely az egészséges ülés támogatása mellett napsárga, kasmír kárpitjával vidámsággal és pozitív energiával tölti fel környezetét!