kisfiú, tanul, számok, iskolaszerek

Az iskolai és az otthoni tanulásban is nagy segítség lehet a gyerekeknek, különösen az általános iskola alsó tagozataiban, ha megfelelő felszereléssel rendelkeznek. Nem csak a tankönyvek, füzetek és írószerek juthatnak ilyenkor eszünkbe, hanem rengeteg praktikus kellék, kiegészítő (iskolaszerek). Most a tanulást segítő kiegészítőkről lesz szó, melyet akár az óvodásoknak, akár az alsó tagozatosoknak bátran ajánlunk!

Bemutatunk néhány olyan sablont, eszközt, fejlesztő módszert, ami mind a számtan, mértan, mind az írás és olvasás kapcsán jó szolgálatot tehetnek. Kedvező áron, akár pár száz forintért beszerezhetők, így egyaránt elérhetők a legtöbb család és persze az intézmények számára is. Az iskolák és óvodák eszközbeszerzésében kifejezetten előnyös lehet egy gyors és kényelmes online rendelés, kiszállítás és korrekt adminisztráció. De most nézzük is meg a hagyományos és modern tanulást segítő eszközök tárházát.

A betűk tanulása

Sokan már az óvodában érdeklődnek a betűk, az írás iránt, szívesen megtanulják leírni a keresztnevüket. Az elsősök, másodikosok már kötelező módon javában tanulják ezeket a tudományokat, amik nem mindenkinek egyformán egyszerűek. Elsajátításuk sok gyakorlást igényel.

Erre a célra remek kiegészítő eszköz lehet a betűtartó a teljes magyar ábécével. Szórakoztató tanulást és kreatív elfoglaltságot egyaránt jelenthet a betűsablon, melynek segítségével könnyebb az egységes, klasszikus írásképet kialakítani, vagy a különböző betűket begyakorolni. A sorvezető igazi praktikus kellék a kezdő füzetvezetőknek.

Leendő biológusoknak, állatorvosoknak, kutatóknak, nyomozóknak

A kicsik közül sokan érdeklődnek a természettudományok, az állatvilág, vagy a színes lombikokkal zsonglőrködő kémikusok világa iránt. Ha a te gyermeked is érdeklődik a bogarak, rovarok, apró virágok, láthatatlan baktériumok, vagy épp a „nyomozósdi” közben felkutatott ujjlenyomatok iránt, akkor egy nagyítónak biztosan örülne. A Maped játékos nagyítója

Rajz és festészet

A kreatív időtöltésre, vagy épp a rajz házi feladat elkészítéséhez jó, ha otthon is tartotok egy kisebb művészellátót. Ilyen szempontból rendkívül széles a Depot kínálata. Az írószerek alkategóriáiban millió forma és szín közül válogathattok. Olyan hasznos kiegészítőket is megtalálsz például az iskolaszerek között, mint a fedővel ellátott ecsettál, vagy a festékkeverő paletta, vagy rajztábla és rajzlaptartó. Technika órán, vagy az ovis foglalkozásokon  a gyurmatábla egy hasznos kiegészítő lehet.

Mértan

A mértani ábrák és alakzatok gyakorlása már a legkisebbeknek is szórakoztató fejlesztő feladat lehet. Ezt hivatott támogatni a körsablon, vagy radius sablon is. A papír szögmérő jó alternatíva a minatűr építészmérnököknek. A szimmetria és aszimmetria kérdésköreiben egy iskolai kistükör is remek szolgálatot tehet.

Számtan

Kezdődjön a számolgatás színes számolórudakkal! A matematika rém izgalmas tárgy lehet, ha örömmel és izgalmasan állunk hozzá. A kedvetlen lurkók is felvidulnak, ha színes és izgalmas gyakorlófeladatokat kapnak. A papír számolókorong, a papírcenti, a vonalzók, vagy az időmérés tanítását segítő óra számlapja is ebbe a kategóriába sorolhatók. Szintén izgalmas lehet a játékpénz, a dobókocka, a hurkapálcák használata különböző matematikai, statisztikai játékokhoz. A szám-és jeltáblák a mennyiségek közötti arányok megismerésében segíthetnek.

Reméljük, hogy mindenkinek tudtunk hasznos iskolai tanszereket és tanulást segítő eszközöket (iskolaszerek) ajánlani. Sok sikert és sok-sok pirospontot kívánunk a kicsiknek!