A régi könyv toll

A januári évkezdés rengeteg újdonsággal várja a gyerekeket, felnőtteket egyaránt. Reggelente a kicsik közül már legtöbben újra iskolába, óvodába készülődnek, a szülők pedig csak győzzék tartani a lépést az aprónéppel! Mindenkinek szurkolunk a közelgő síszünetek kiadásához, és addig is kitartást kívánunk! Most egy olyan kategóriát mutatunk be a Depot kínálatából, melyben kortól, nemtől függetlenül mindenki praktikus és akár exkluzív termékekre bukkanhat. A tollakról lesz szó ugyanis, méghozzá a zseléstollak és a golyóstollakról is.

Attól függően, hogy kinek melyik a kedvence, vagy hogy épp kinek, mi célból vásárolja, biztosan akadnak eltérések a preferenciák között. Mutatunk klasszikus és extravagáns golyóstollat és sok-sok színes zseléstollat is! Arról is szó lesz, hogy melyiknek milyen felhasználási területei, előnyei, esetleg hátrányai akadhatnak. Tartsatok velünk egy szuper körtúrára a virtuális polcokon!

Ma már senki sem ír kézzel! Vagy mégis?

Ugyan sokak szerint a töltőtoll volt az igazi, a golyóstoll praktikussága és egyszerűsége miatt hamar a modern emberek kedvencévé vált. Legalábbis egy évtizede még elsődleges írószerszámként tartottuk számon… Ma már talán az érintőceruzák és érintőképernyők világában ez sem számít a legtrendibbnek, a szükségessége azonban elvitathatatlan. A kézzel való írás tanulás, a szerződések aláírása, vagy épp a márkás tollak esztétikai megjelenése egyelőre nem megy ki a divatból.

Már az 1800-as években szabadalmaztattak golyóstollakat, illetve egyesek szerint a 17. század Galileoja is kidolgozott egy tervet az akkoriban formabontó írószerkezet megalkotására. A mai formájában ismert golyóstoll, melynek tintapatronja szuper adagolórendszere és még a gravitációval is megbirkózó képességei vannak 3 magyar mérnök nevéhez is köthető. Kikapcsolódásképp érdemes este utánaolvasni, különösen, ha a gyerekeket is érdeklik a mérnöki géniuszok! Egy csomag színes tollal meg is jutalmazhatjuk őket a precíz számításokért!

Eldobható, vagy cserélhető betétes?

Érezted már azt, hogy egy gyönyörű tollat egyszerűen nincs szíved kidobni, de már sajnos kifogyott, és még csak nem is cserélhető a betétje? Szívszorító! Éppen ezért az ajándékba szánt tollaknál mindenképp javasoljuk a cserélhető betétest, hiszen, ha egyszer megszereti az ajándékozott, akkor így hosszú-hosszú éveken át használhatja majd a kedvencét.

Érdemes a környezetvédelem szempontjából is megfontolni, hogy biztosan még egy kiszáradt műanyag tollat szeretnénk bedobni a kukába, vagy jó lenne inkább egy csomag cserebetéttel évekig kihúzni a meglévő tollakkal. Az eldobható tollak mellett szól azonban, hogy valamivel olcsóbbak, könnyebb őket beszerezni, ha hirtelen van rá szükség. Bár, ha a kínálatunkat nézzük, ez nem feltétlenül igaz…

Zseléstollak gyönyörű színekben

A zseléstollak igazi kuriózumnak számíthatnak a kreatív hobbitevékenységgel rendelkezők számára. Egyaránt rajzolhatunk velük képeslapot, üdvözlőkártyát, díszíthetünk füzetet, emlékkönyvet, vagy épp egy házilag készített fotóalbumot. Akik szívesen rajzolnak ceruzával, filcekkel, azok biztosan élvezik az élénk színű zseléstollakat is. Szerencsére ezekből is tartunk cserélhető betétes verziókat, tehát attól sem kell félni, hogy mindig pont a kedvenc színünk fogy el leghamarabb!

Egyébként mind írásra mind rajzolásra kitűnő modellek találhatók. Talán csak arra kell figyelni, hogy bizonyos helyzetekben a zseléstollak hajlamosabbak túlfolyni, vastagabban fogni. Akárcsak a golyóstollaknál itt is találkozhatunk fém, műanyag, kupakos vagy nyomógombos megoldással is, kinek mi a kényelmesebb! Még törölhető zseléstoll is létezik, ami igazán nagy segítség lehet a kicsiknek az írástanuláskor!