Avatar napszemüvegek HD és polarizált HD lencsével

A Depot kínálatában a trendi és biztonságos sportnapszemüvegek, az Avatar napszemüvegek is elérhetővé váltak. A márka és a technológia már évek óta nemzetközi sikereknek örvend. Nem csak sportolóknak lehet jó választás a HD és polarizált HD lencsékkel ellátott kényelmes és divatosnak számító, színes és többféle kerettel elérhető Avatar napszemüvegek kínálata.

Napszemüveget jó esetben nem csak egy-egy nyaralásra, vagy egy szezonra választunk, és a minőségi termékek beszerzése segíthet kitolni az élettartamot is. Egyre többen ébredtek rá az elmúlt években arra, hogy nem csak nyáron, hanem egész évben akadhatnak olyan események, olyan sporttevékenységek, szabadtári programok, amik indokolttá teszik az UV védelemmel ellátott lencsék viselését. Mi a lényege a napszemüveg viselésének? Milyen plusz védőréteget jelent a polarizáció? Többek között ezekre a kérdésekre válaszolunk most.

Milyen mérőszámokban ismerszik meg a minőség és funkció?

Különböző mérőszámok bukkanhatnak fel a szemüvegvásárlás, a termékek összehasonlítása során. Ami az Avatar napszemüvegekről tudható, hogy UV400-védelemmel ellátottak (az UV-A és UV-B sugaraktól sem kell tartanod), ami alapvető elvárás lehet egy modern termék kiválasztásakor. A különböző színű és fazonú modellek 2-es vagy 3-as fényszűrő osztályba tartoznak. Mit jelent ez? Leegyszerűsítve ez a jelzőszám utal arra, hogy például autóvezetéshez is alkalmasak.

A kategóriák egyébként 0-tól 4-ig terjedő skálás 5 különböző fényszűrési szintet határoznak meg. A 0-ás csoportban csupán az esztétika, minimális védelem és legtöbbször áttetsző, vagy enyhén színezett lencse jellemző. A 4-es kategóriába pedig az extra sötét, kivételesen erős napfény esetére javasolt termékek tartoznak. A 2-es kategória átlagos napfény, 3-as kategória már az erős napfényben is hatékonyan védi a szemünket.

Miért érdemes egész évben magunknál hordani egy jó napszemüveget?

Ha gyakran ülünk autóba, sok időt töltünk az utakon akár sofőrként, munkavégzés közben, vagy épp hobbiból, akkor szinte kötelező egy jó napszemüveg beszerzése és persze viselése is. Ha olyan sporttevékenységet végzünk, ami természetes fényben történik, például rendszeres távfutók, kerékpárosok, túrázók, síelők vagyunk, akkor nem kérdés, hogy az egyik legjobb kiegészítőnk a napszemüveg kell, hogy legyen.

Az UV sugarak nem csak a bőrünknek, a szemünknek is károsak, ráadásul zavaróak lehetnek. A hunyorgás, homlokráncolás nem csak esztétikai nyomokat hagyhat a bőrünkön, de a fejfájást és rossz közérzetet is elősegítheti. A koncentrált figyelem egyik alapfeltétele a jó látás, ami a szemüvegesek számára még nagyobb kihívást jelenthet, hiszen nekik speciális dioptriás napszemüveg viselése javasolt. Az Avatar napszemüvegek nem alkalmasak a dioptriás szemüveg helyettesítésére, kizárólag fény-és UV-védelemmel ellátottak.

Milyen az a polarizált lencse?

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy egyáltalán mi a különbség a polarizált és nem polarizált HD lencsék között? A HD jelölés a fantasztikus színélményt segíti elő, és a kontúrok, élesség kitűnő kombinációját biztosíthatják. Az Avatar szemüvegek lencséi egyébként könnyű és rugalmas anyagból: polikarbonátból készülnek, ezáltal hosszabb távon is, akár egész nap kényelmesen viselhetők.

A polarizált lencse pedig abban különbözik a nem polarizálttól, hogy itt különös figyelmet fordítanak a vízszintesen érkező fény kezelésére. A polarizált lencse mellett nyugodt szívvel tudunk vezetni, sportolni a tükröződő, vakító felületek mellett is. Ilyenek lehetnek például a havas táj, a vízfelszín, a fémmel, tükörrel burkolt, vagy becsillanó felületek a napsütésben. Amikor mindez hátrányt jelenthet, az szinte kizárólag az LCD monitorok, képernyők esetében érzékelhető, ilyenkor a polarizációs ront a kép élességén, tisztaságán.

Miért fontos egy napszemüveg színe, borítása, kialakítása?

Amire a minőségi lencsén felül kevesebben gondolnak, az a szár és orrész kialakítása. Szerencsére az Avatar napszemüvegek polikarbonát kerettel, csúszásmentes gumi orrpapuccsal és szárvéggel biztosítják a magas komfortérzetet akár egész nap! A lencsék és a keretek is többféle színben és stílusban elérhetők, amik divatosan az öltözethez, akár a hangulatunkhoz is alakíthatók.

Ezek is érdekelhetnek
AVATAR napszemüvegek – minden a lencséken múlik
Munkavédelem a Depot segítségével!