IratmegsemmisítőkHa dokumentumai megsemmisítésével cége vagy önmaga biztonságát kívánja megóvni, vagy csupán eldöntötte, hogy rendszerezi iratait, és biztonságosan megszabadul mindentől, amire már nincs szükség – otthon vagy az irodában –, mi segítünk kiválasztani Önnek a megfelelő iratmegsemmisítőt!

Mint mindig, amikor vásárolunk valamit, igyekszünk a saját igényeinknek megfelelően választani. Természetesen az iratmegsemmisítők esetében is vannak tényezők, amelyek segítenek a helyes döntésben. Először is, tegyünk fel három egyszerű kérdést magunknak:

  1. Irodai vagy otthoni használatra vásároljuk-e az iratmegsemmisítőt?
  2. Hányan fogjuk használni napi szinten az iratmegsemmisítőt?
  3. Milyen típusú dokumentumokat szeretnénk megsemmisíteni?

A különböző iratmegsemmisítők széles kínálatban kaphatóak a piacon – ha ezekre a kérdésekre válaszolunk, máris szűkíthetjük a számunkra ideális gépek körét.

Hogy segíthessünk Önnek tovább szűkíteni a kört…

próbálja ki iratmegsemmisítő-kiválasztó eszközünket, melynek segítségével egyszerűen és gyorsan megtalálja a keresett ideális iratmegsemmisítőt:

  • Adja meg azokat a tulajdonságokat, jellemzőket, melyek az Ön számára fontosak.
  • Kattintson a megfelelő termékre…és
  • … máris leadhatja rendelését nálunk!

A legjobb döntés

A fenti három kérdésre adott válaszai alapján választhat a kisebb méretű, egy személy által használt háztartási gépektől a kisebb méretű otthoni/irodai gépeken át (melyek több papír megsemmisítésére szolgálnak, és 3-5 felhasználó esetében ideálisak) a nagyobb méretű ipari iratmegsemmisítőig. A méret kiválasztásakor a felhasználók számát és a használat helyét vesszük figyelembe – de van még egy-két olyan tényező, amit jó, ha szem előtt tartunk, amikor döntünk.

Lássuk, mik ezek:

• Teljesítmény

Van három nagyon fontos tulajdonság, amellyel az adott gép teljesítményét meghatározhatjuk: milyen sebességgel dolgozik, mennyi papírt képes megsemmisíteni – és mennyi ideig működtethető egyfolytában. Utóbbi kapcsán érdemes megjegyeznünk, hogy minden iratmegsemmisítőnek van futási ideje – az is fontos szempont tehát, hogy mennyi ideig lehet vele egyfolytában dolgozni, mielőtt le kell hűteni a motorját. A maximális folyamatos üzem legkevesebb 2 perc, de van iratmegsemmisítő, amely akár több mint egy órán át működik egyhuzamban (mérettől függően).

• Biztonsági szint (P1-4)

A biztonsági igényeink mindig attól függenek, hogy milyen anyagokat szeretnénk megsemmisíteni. A biztonságosság fokának mérésére 4 fő szintet állapíthatunk meg: minél magasabb a biztonsági igényszint, annál apróbbra aprítják a dokumentumokat a gépek.

Iratmegsemmisítő kiválasztó - elakadás-mentes technológia• Elakadás-mentes technológia (Jam Proof Technology)

A Fellowes elakadás-mentes technológiája 100%-os, kétszintű technológia. Nemcsak megelőzi az elakadást, de minden esetben meg is szünteti azt. Amennyiben a papír annyira gyűrött, hogy az extra motorerő sem képes megsemmisíteni, a gép egyszerűen visszaadja nekünk, hogy kisebb darabokban helyezhessük az adagolóba.

Iratmegsemmisítő kiválasztó - biztonsági technológiákBiztonsági technológiák

Számtalan típusú biztonsági technológia közül választhatunk. Az alap biztonsági funkció például a biztonsági zár, míg a Fellowes által kínált SafeSense a legfejlettebb biztonsági technológia. Utóbbi esetén az iratmegsemmisítés azonnal leáll, ha a gép azt érzékeli, hogy a felhasználó keze túl közel került az adagolónyíláshoz.

Iratmegsemmisítő kiválasztó - ultra csendes technológiaUltra csendes technológia (SilentShred)

Az, hogy mekkora hanggal jár az iratmegsemmisítés, szintén lényeges szempont. Ha keveset használjuk, illetve az iratmegsemmisítő az irodán kívül, a folyosón, vagy otthon félreeső helyen van, nyilván nem olyan zavaró a nagy hang, mintha a hátunk mögött zakatol egész nap. A Fellowes az utóbbi esetre fejlesztette ki a SilentShred technológiát, mely minimalizálja a hangterhelést, így biztosítja az iratmegsemmisítő szinte tökéletesen zajtalan működését.

Iratmegsemmisítő kiválasztó - energiatakarékos üzemmódEnergiatakarékos üzemmód (Energy Saving System)

Az iratmegsemmisítő gépek által elfogyasztott energia 20%-a nem működés közben történik. Azért, hogy ez a 20% ne vesszen kárba, a gép használat után automatikusan alvó üzemmódba kapcsol. A Fellowes energiatakarékos üzemmódnak köszönhetően tehát minden energiát működés közben használunk fel – nem pazarlunk, környezettudatos felhasználókká válunk.

Sokoldalúság

Végezetül az sem elhanyagolható kérdés, milyen típusú anyagokat képes az adott gép megsemmisíteni – a papíron kívül. Tud-e hatékonyan és biztonságosan CD-t, DVD-t, gemkapcsot, tűzőkacsot, hitelkártyát is?

Miért fontos a biztonságos iratmegsemmisítés?

Az iratmegsemmisítés az a téma, amiről nem lehet eleget beszélni. Nem elég arra gondolnunk, hogy azonnali megsemmisítést igénylő iratainkat gondosan kezeljük – számos, számunkra talán nem „bizalmas” információ kiszivárgása is okozhat óriási károkat, ha illetéktelen kezekbe kerül. Blogunkon bővebben olvashat a témáról: ITT

Adatokkal való visszaélés – információk és tények

Tudta-e? – tettük fel a kérdést blogunkon korábban. Ha érdekli, mi számít bizalmas információnak, mi az a helyes adatkezelés, azaz: tájékozott akar lenni az iratmegsemmisítés és a biztonságos adatkezelés témákban, olvassa újra alábbi cikkünket: ITT

Személyes tapasztalatok

Egy vásárlónk személyes tapasztalatait, az ideális iratmegsemmisítő kiválasztásának szempontjait osztotta meg velünk: ITT

Válassza ki az Önnek megfelelő iratmegsemmisítőt!