Húsvét, tojásfestés

Ti hogyan készültök az idei húsvétra? Bemutatunk egy-két olyan dekorációs lehetőséget, amit szinte bárki bevethet a kellemes hangulat megteremtése érdekében. Ha van is kivel megosztani az örömöd, akkor még jobb, hiszen készülünk gyerekeknek és felnőtteknek szóló ötletekkel egyaránt.

Röpke egy hét és itt a tavasz egyik legjellegzetesebb ünnepe. Ez az időszak nem csak vallási, de egyszerűen a gyönyörű tavaszi hagyományok szempontjából is figyelmet érdemel. A környezet április elejére várhatóan már zöldbe borul. Addigra a csillagászati tavaszon is túllépünk, egyre hosszabbak és napsütöttebbek a nappalok, rövidülnek az éjszakák. Másrészt a közelgő tavaszi szünet, vagy a hosszú hétvége alkalmával a minőségi időtöltésre is remek alkalmat ad a közös festés, díszítés.

Nagyanyáink módszerei

Ha a legrégebbi és legkézenfekvőbb módszereket keresed a tojásfestésre, érdemes a hagyományokra gondolnod. Természetes színezékként a tojásfestéshez is bevetheted a lilakáposztát, vöröshagymát, kávét, kurkumát, vagy a jó öreg céklát. Az ecetes előkezelésről se feledkezz meg, de ezt mindenképp a kisgyerekektől távol végezd el. Az ecetes előkezelés könnyebben festhetővé teszi a tojáshéjat azáltal, hogy a benne található mészréteget enyhén megbontja, így növeli a tapadási képességet.

Ha már az ecet, a tojásfúvás, a forralás jön szóba, érdemes átgondolni, hogy mennyi időnk, energiánk van a tojásfestéshez, és persze, hogy mennyire élvezetes a gyerekeinknek, ha a munka nagy részéből kimaradnak. Ha az óvodai csoportban, iskolában is szeretnénk önfeledt szórakozást teremteni a gyerkőcöknek, akkor különösen fontos, hogy B és C tervekkel is felvértezzük magunkat.

Húsvéti ablak- és asztaldíszek és dekorációk

A tojásfestés, az origami, a gyurmázás, az üvegfestés remek ötlet minden szezonális dekoráció elkészítése kapcsán. Ráadásul teljesen biztonságosan, kényelmesen és higiénikusan alkothatunk ezek segítségével otthon, vagy az intézményekben is. Ha kisebb szobrocskák, figurák is készülnek, akkor valószínűleg ragasztóra, tűzőgépre, vagy lyukasztógépre is szükség lesz. Ezeket is beszerezheted nálunk az irodaszerek kategóriából. Ráadásul együtt biztonságosan el tudjátok készíteni a csodás díszeket, amelyek a profi eszközök segítségével tartósak lesznek, így akár jövőre is elő lehet venni őket.

Tojásfestés tojás nélkül?

Mi van, ha kihagyjuk a tojásfestés képletéből magát a tojást? Nos, így máris elkerülhető a piszkos munka egy része. Készülhetnek tojások 2D-ben színes papírból, 3D-ben gyurmából, vagy kitömött maradék anyagokból, de akár krumpliból is. A színes alapanyagok tárháza áll rendelkezésre a webshopunkon, így már az ünnepek beköszönte előtt jó előre érdemes megrendelni a szükséges felszerelést, hogy húsvétra már biztosan megérkezzenek.

A korábban bemutatott vízfestékek, temperastift, a mosható filcek, a zsírkréták, ceruzák, festékek nagyon jó alternatívái a hagyományos tollaknak, ceruzáknak. De a tollak és ceruzák tekintetében is választhatunk zselés, foszforeszkáló, metálfényű, csillámló megoldásokat, hogy felpezsdítsük a hangulatot. Trendi asztaldíszek készülhetnek, akár húsvétra, akár a tavaszi időszakra. Hiszen az otthonunkat nem csak az ünnepek alkalmával lehet és érdemes díszíteni, hanem az évszakoknak, hangulatunknak megfelelően is. Így egy csodás tavaszi ajtódíszhez, vagy asztaldíszhez alapot adhatnak a különböző tavaszi virágok, faágak, bogyók, vagy a kézzel festett, hajtogatott díszek is. Ezek azért is különlegesek, mert kis alkotóik a szívüket is beletették.

Kellemes időtöltést, sikeres tojásfestést kívánunk, ha kedvet kaptatok a húsvéti dekorációk elkészítéséhez.