Leitz pontgyűjtő akció. Irodai trendek napjainkban.

Kedves Olvasó!

Decemberi hírlevelünket egy jó hírrel kezdjük. Újra elindult a Leitz pontgyűjtő akció, mely több mint negyed évig – 2014. március végéig tart. A pontgyűjtő akció keretén belül megvásárolhatók azok a promóciós matricával ellátott termékek, melyek a későbbiekben beválthatók különböző értékes ajándékokra. Az akcióban több száz termék vesz részt, főként olyan irodaszerek és egyéb eszközök, melyek bármely irodai munkavégzéshez hasznos támogatást nyújtanak. A pontgyűjtő akció részletei itt olvashatók.

Decemberben akaratlanul is végiggondoljuk a mögöttünk álló évet, és célokat tűzünk ki az előttünk álló hónapokra. Ez egy jó időszak arra, hogy megtervezzük azokat a teljesítmény-növelő dolgokat, melyeket eddig nem tettünk meg. Ehhez kívánunk segítséget nyújtani egy négy részes cikksorozattal, ami tanulmányokra és kutatásokra alapozva készült el.

Az irodai trendek sokkal több mindent foglalnak magukban, mint azt gondolnánk. Nagyon sok olyan tényezője van, ami közvetlenül vagy közvetetten hatással van teljesítményünkre. A cikkek alapján átgondolhatjuk, hogy milyen változásokat tudunk eszközölni a kívánt cél elérésének érdekében.

Irodák kialakítása (részlet a cikksorozat első részéből)

„A University Exeter felméréseinek eredménye szerint a megfelelően kialakított iroda akár 32%-kal növelheti a munkatársak teljesítményét. Ez jócskán meghaladja az eddigi elképzeléseinket az irodák kialakításának fontosságáról. Kutatások eredményei bizonyítják, hogy a dolgozók minden egyéb külső motiváció nélkül egyharmaddal jobb teljesítményt nyújtanak egy megfelelően kialakított irodában.” A cikk folytatása ITT található.

A cikksorozat második része a távmunka és az otthoni munkavégzés témakörét boncolgatja. Mivel egyre gyakoribb az időszakosan vagy teljes mértékben végzett távmunka, ezért érdemes ennek előnyeit kihasználni.

Munkavégzés területei (részlet a cikksorozat második részéből)

„Hazánkban is egyre jobban terjed a távmunka lehetőségeinek kihasználása, kezdjük megközelíteni a külföldi országokat, ahol ez már évek óta bevett szokás. Az Ipsos Zrt. felmérése szerint, melyben 24 különböző ország helyzetét vizsgálták meg, külföldön a munkavállalók több mint egyharmada dolgozik különböző gyakorisággal távmunkában. Magyarországon ez az arány még csak 8%, de az elmúlt éveket figyelembe véve ez a számadat egyre növekszik.” A cikk folytatása ITT olvasható.

A cikksorozat harmadik része a munkavégzéshez szükséges eszközeinkről szól. Az eszközöknek vannak olyan tulajdonságai, melyek egyöntetűen elősegítik vagy hátráltatják a hatékonyságot. Ezeket a tényezőket gyűjtöttük össze.

Munkavégzés eszközei (részlet a cikksorozat harmadik részéből)

„Több olyan tényező is közrejátszik, amely hagyományos irodai körülmények között sokkal kisebb jelentőséggel bír, mint otthoni vagy egyéb távoli körülmények esetén. Éppen ezért az irodai trendek erőteljes változásokon mentek keresztül az elmúlt évek során. Három alapvető tényező kapott jóval nagyobb szerepet az eszközök területén…” A cikk folytatása ITT olvasható.

A cikksorozat negyedik része a mobil munkavégzésről szól, ami napjainkban már szinte mindenkit érint valamilyen szinten. Érdekes és megdöbbentő adatok találhatók a cikkben.

Mobil munkavégzés (részlet a cikksorozat negyedik részéből)

„Ahogy egyre inkább elterjedt a mobil munkavégzés, illetve ennek lehetősége, annál nagyobb igény merült fel olyan mobil eszközök használatára, melyek ezt valamilyen mértékben támogatják. A két tényező egymást generálta, míg eljutottunk napjainkig, amikor már szinte nélkülözhetetlenek ezek a mobil eszközök. Ez a szituáció már nem csak a munkavégzésre, hanem a magánéletre is jellemzővé vált.” A cikk folytatása ITT olvasható.

Mint látható, az irodai trendek olyan sok összetevővel rendelkeznek, hogy valamilyen aspektusból szinte minden embert érintenek. Érdemes a cikkeket alaposan átolvasni, és a legfontosabb és legsürgősebb változtatásokat végrehajtani a hatékony munkavégzés érdekében.

Végezetül, szeretnénk minden kedves vásárlónknak és látogatónknak kellemes ünnepeket és eredményekben gazdag új évet kívánni. Az alábbi idézettel búcsúzunk erre az évre:

„Szép Tündérország támad föl szívemben
Ilyenkor decemberben.
A szeretetnek csillagára nézek,
Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet,
Ilyenkor decemberben.”

Juhász Gyula

Ha érdekesnek találta hírlevelünket, küldje tovább barátainak, ismerőseinek!