Iskolakezdés

Iskolakezdés – elképesztő, ugye? Ennyire még soha nem vártuk az iskolakezdést.

Diákok, tanárok, szülők – együtt reménykedtünk, hogy szeptemberben a gyerekek az iskola épületében tanulhatnak, közösségben, ahol a legjobban lehet őket motiválni – és ahol a legtöbb inger éri őket ahhoz, hogy egészségesen fejlődjenek.

Ezer és ezer dolgot látunk most másként – és reméljük, nem lesz szükség arra, hogy újra a „digitális oktatásé” legyen a főszerep. Amit viszont mind megtanultunk: az okoseszközök sokkal több mindenre használhatók, mint hittük; a rendnek s a rendszernek mindannyiunk életében kiemelten fontos szerepe kell, hogy legyen – és a gyermek jobban szereti az iskolát, mint hitte. 🙂

Az idei iskolakezdés ezért még izgalmasabb. Az általános iskolák tanszerlistái már a kezünkben vannak, a középiskolai tanulmányokat megkezdő kamaszok pedig izgatottan várják, hogy végre ők is nagyok legyenek – ennek megfelelően muszáj lesz a trendeket velük követnünk.

Így vagy úgy, az biztos, hogy a beszerzendő tételek listája hosszú, egyes esetekben még az is kérdéses, „mire gondolt a költő”. Sok a kérdés az ideális iskolatáskával, tolltartóval, rajzfelszereléssel kapcsolatban is…

Szerencsére a Maped segít!

Mind a trendek, mind a beszerzendő iskolaszerek tekintetében megnyugodhatunk: a már megszokott minőséget kiváló ár-érték arányban, rendkívül széles választékban kínálja a Maped. Mindenre gondolnak, arra is, amire mi, laikusok nem: például arra, hogy fontos, hogy a balkezes gyermekek mindig olyan eszközöket kapjanak, amelyekkel kényelmesen és könnyedén dolgozhatnak.

Ami pedig a trendeket illeti: biztosak lehetünk abban, hogy a kicsik a szupervidám játékos mintáknak, a nagyobbak pedig az egyedi formatervezésnek köszönhetően elégedetten dőlnek hátra.

És az sem mindegy, hogy nem kellett zsúfolt üzletekben, óriási bevásárló központokban tülekedni, izzadni a maszkban és versenyt futni az idővel – no meg a határozott anyukákkal az utolsó darab lovas leckefüzetért!

Kezdődjék a kaland!

Mi az a HB-s ceruza?

A H (hard – kemény) jelű ceruza világosabb nyomot hagy, a puhább B (black – fekete) neve a sötét árnyalatra utal. Az F (Fine) jelölésű ceruzák átmenetet képeznek kettejük között. Íráshoz a HB-s ceruzát ajánljuk: nem karcol, könnyedén siklik a papíron, és folt nélkül radírozható. A B keménységű grafittal a satírozás egyszerűbb, míg az F jelűvel az árnyalás. A tökéletes grafitceruza kiválasztásához további segítséget talál ITT.

Nem mindegy, milyen színű a világ

És az sem mindegy, mivel színezzük ki. A kisgyermeknek például könnyen fogható, a „kezéhez tervezett” ceruzára van szüksége, ezért a háromszög alakú színes és grafitceruzák jelentenek ideális társat, ha írásra vagy színezésre kerül sor. Ergonomikus kialakításuk révén kényelmes használatot biztosítanak, és megfelelő kéztartásra sarkallják a jobb- és balkezes gyermekeket egyaránt.

De ez csak az egyik szempont, hiszen a ragyogó színek éppoly lényegesek. Hogy az a rajz valóban olyan legyen, amilyennek a gyermek megálmodta, segítenek a MAPED Color’Peps színesceruza-család mintás írószerei, az alapszínek mellett különleges színárnyalatokkal.

A harmadik szempont a pénztárca és a környezet kímélése: mindannyian találkoztunk már olyan ceruzával, amit szinte használat nélkül „faragtunk el”, annyira törött a hegye. Nos, a Maped ezt is megoldotta: a ceruzák puha, törésálló heggyel rendelkeznek.

Csak könnyedén!

A Color’Peps kitekerhető zsírkrétákat már ismerjük és szeretjük. Miért? Nemcsak azért, mert gyönyörű színekről van szó, amelyeket akvarellhatásúvá lehet varázsolni egy vizes ecset segítségével. Nemcsak azért, mert „felnőttbarát” is: műanyag borítása nem engedi, hogy a gyermek összemaszatolja kezeit. Nemcsak azért, mert a kemény réteg védi a terméket a töredezéstől. A felelősségteljes szülők körében a népszerűség oka a kialakítás, amely kényelmes fogást tesz lehetővé, fejleszti a motorikus képességeket, ez által az íráskészséget.

Ötletek a zsírkréta kreatív használatához: ITT!

A filc, ami nincs?

A Color’Peps filctollak satírozásra és színezésre is alkalmasak, sőt vékony vonalakat is lehet velük rajzolni, hegyük mégis rendkívül ellenállóképes. Nem nyomódik be, nem folyik – és ami fontos: a kis művész ruhájából is könnyedén eltűntethetők a foltok, ha az alkotás lázában véletlenül magát is kiszínezi, nemcsak a világot… 🙂 A csillámos filctoll pedig még inkább életre kelti az alkotásokat! A Color’Peps Glitter filctollak vízbázisú festéket tartalmaznak, így a színek papíron tökéletesen működnek, egyéb felületekről pedig könnyen eltávolíthatók.

Gyorstalpalót filctollakhoz ITT talál!

MAPED vízfestékek, temperák

A MAPED festékei is gyermek- és szülőbarát termékek, hiszen az élénk színek alkalmasak arra, hogy a gyermek önkifejezése és kreativitása kiteljesedjen, a festékek kiváló fedést biztosítanak a papíron, ugyanakkor a ruhából ezek a művészkellékek is könnyedén kimoshatók! A temperakészletek közül kiemelkedik a Color’Peps készlet, amely erősen pigmentált, magas minőségű festékekből áll. Ajánljuk figyelmébe az Ultra-washable palackos temperák különleges metál- és fluoreszkáló színeit is – hogy még nagyobb élmény legyen az alkotás. 🙂

Mi hiányzik még?

Az apró, de fontos kiegészítők: vonalzó, olló, radír és ceruzahegyező

Nem maszatol, nem morzsolódik, nem koszolódik, és persze nem szakítja ki a papírt. Mi az?  A MAPED Essentials Soft radír! Játékos formájára elég egy pillantást vetni, és máris mosolyra húzódik a szánk. A MAPED Mini Technic Ultra papírtokja és a Zenoa”műanyag védőtokja pedig óvja a radírgumit a szennyeződésektől, töredezéstől.

A méhecskék támadásba lendülnek – Nem, ez nem a My GirlAz első szerelem című film. A minden este kötelező faragás mostantól (gyerek)játék: a méhecskés hegyező a legtompább ceruzákkal is elbánik, ráadásul 4 különböző vastagságú ceruza is hegyezhető vele. Kapható békás vagy nyuszis változatban is! 🙂 Az egylyukú hegyezők, mint a MAPED Monster, azonnali tűzoltásra alkalmasak: a tolltartóban kis helyet foglalnak, így mindig ott lehetnek, ha szükség van rájuk. A MAPED „I-Gloo” egylyukú hegyező pedig kifejezetten a balkezesek hegyezője. 🙂 Nézzen utána a kínálatnak ITT!

Nem biztos, hogy egy-egy matek- vagy rajzóra után a helyére kerül a vonalzó? Sebaj! A  törhetetlen „Twist’nFlex” színes vonalzók a táska mélyén is túlélik a napot.  Aki pedig szeretné, hogy a vonalzója is egyedi legyen, annak a több alapszínben kapható GeoCustom vonalzókat ajánljuk: a rajtuk lévő geometriai mintákat úgy színezheti, ahogy szeretné! A balkezesek számára kifejlesztett vonalzókon pedig a tanulást és a munkát megkönnyítendő a számskála fordítva, azaz tükörben szerepel.

A jó kialakítású olló bizony éppolyan fontos része az igényes munkának, mint a rajzolás. A tökéletes vágás az utolsó ecsetvonás: az elkészült mű általa lesz teljes. Nem mindegy tehát, hogy milyen ollót használ a gyermek. Főként, ha balkezes. És ami még fontos egy éles eszköz esetén: a biztonság. A MAPED „Sensoft 3D” ollók előnye nemcsak az, hogy jobbkezes és balkezes változatban is kaphatók: a lekerekített hegynek köszönhetően használatuk biztonságos. A helyes ollóhasználatról ITT bővebben is olvashat!

Oké, már majdnem minden megvan… de mibe pakoljunk?

A következő fontos pont: az ideális tolltartó kiválasztása

A Maped arra is gondolt, hogy otthont biztosítson a sok újdonságnak: a tőlük megszokott magas minőségű, új klapnis, kihajtható tolltartók vidám színekben és mintákkal kaphatók! A nagyobbak is megtalálják a nekik való, trendi tolltartókat iskolaszereink között.

A tízórairól sem feledkeztünk meg…

A szülők és kicsik nagy örömére különböző mintákkal is megvásárolhatók a MAPED Picnik termékek: az uzsonnás táskák, dobozok és kulacsok. Az idei tanévkezdéskor gondolnunk kell arra is, hogy kiemelten fontos a higiénikus csomagolás. Az, hogy a gyermek csak a saját kulacsából igyon, és ha lehet, ne fogja meg kézzel az ételt. (Természetesen a kicsiknek sokszor mondjuk: mindig mossanak kezet evés előtt!)

Böngésszenek az iskolaszerek között együtt – otthonról, kényelmesen és biztonságban!

Vigyázzunk egymásra! 🙂